Széchenyi 2020 logo

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával nemcsak az egészségügyi ellátás színvonala nő, hanem Bácsalmás lakosságmegtartó ereje is.


Bácsalmás Város Önkormányzata 2008 júniusában pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében meghirdetett Dél-Alföldi Operatív Program (DAOP) keretében a kistérségi járóbeteg szakellátó intézetének fejlesztésére.

Városunk a járóbeteg szakrendelő korszerűsítését célzó pályázaton

526. 042. 448 Ft-ot

nyert el. Pályázati programunk megvalósítása érdekében a Támogatási Szerződést, a közreműködő feladatokat ellátó szervezettel a VÁTI Nonprofit Kft. Szegedi Területi Irodájával 2009. augusztus 06-án kötöttük meg.
Az Európai Unió által támogatott projekthez Bácsalmás Város Képviselőtestülete 43. 946. 118 Ft önerőt biztosít, melynek felére újabb pályázatot nyújtottunk be, ezúttal az Önkormányzati Minisztériumhoz. Örömteli, hogy ezen pályázaton is sikerrel jártunk és a tervezett önerő 50%-át elnyertük.

A kistérség lakosságát is ellátó szakrendelő korszerűsítése kiterjed az épület energiatakarékos működését biztosító felújítására, orvosi eszközpark korszerű megújulására, melyből külön kiemelnénk, hogy eszközeink nagy része digitális lesz. A betegellátást, előjegyzést, távdiagnosztikát, beteg tájékoztatást és a gazdasági pénzügyi modult is magába foglalóan teljes körűen kicserélődésre kerül a szakrendelő informatikai rendszere. A szakorvosi rendelések akadálymentesen elérhetőségét is biztosítja a projekt.

Új szolgáltatásként a projekt megvalósítását követően, azaz 2011 őszétől nappali kórházi ellátást biztosítunk a lakosságnak 8 betegággyal.

Végezetül szeretnénk megköszönni valamennyi szakembernek, közreműködőnek a pályázati programban elért eredményünk érdekében tett erőfeszítést. Bízunk benne, mint leghátrányosabb helyzetű kistérség (LHH), hogy felzárkózásunkat nagyban elősegíti majd a járóbeteg szakrendelő megújulása.

Zalántai Endre
polgármester

 

2011. június 10-én megszervezésre került a Járóbeteg Szakellátó Intézmény nyílt napja.

2011. június 17-én megszervezésre került a Járóbeteg Szakellátó Intézmény átadó ünnepsége.